facebook
Facebook
linkedin
LinkedIn
twitter
@TransferroNL
#transferronl
Mail ons!
040 - 209 2054

‘Eindelijk kon ik de juiste stap maken!’

Het is prettig als je goed in werk bent. Als mensen je inzet dan ook nog eens waarderen en het duidelijk is dat je klaar bent voor een stapje omhoog is het helemaal perfect. Of toch niet? Mohamed vertelt hoe Transferro hem begeleidde naar een nieuwe baan mét een stap omhoog.

Mohamed, kun je iets vertellen over je vorige werkgever?
Het klinkt misschien wat raar, maar het was daar super! Ik ben daar terecht gekomen via een partner van Transferro die mij al eens eerder bemiddeld hebben. Ik kwam van een partij die failliet ging door de grote crisis en zij wisten mij, ondanks de crisis, een plek te bieden. Daardoor ben ik nooit in de problemen gekomen en ben ik eigenlijk geen moment werkloos geweest.

Het klinkt alsof je het erg naar je zin hebt. Waarom dan toch verder kijken?

 ‘Het was perfect. Ik kon alleen niet doorgroeien.’Ik had het ook écht naar mijn zin. De collega’s waarmee ik werkte waren gezellig en ik vond dat we met mooie producten aan de slag gingen. Er was echter één minpuntje: het bedrijf was vrij klein. Toen ik dus klaar was voor een volgende stap, was er gewoon geen mogelijkheid toe. Iedereen zag het, tot mijn baas toe. Maar hij kon me niets bieden.

Wat heb je toen gedaan?
Ik heb open kaart gespeeld met mijn baas en hij had begrip voor de situatie waar ik in zat. Ik heb wederom contact opgenomen met Transferro en uitgelegd hoe het verhaal in elkaar stak. De coach die aan me gekoppeld werd ging direct aan de slag en zocht uit wat er allemaal mogelijk was. Dat bleek een hele hoop te zijn.

Kun je daar wat over vertellen?
Ik dacht in eerste instantie, ik probeer gewoon ergens projectleider te worden. Mijn coach waardeerde de ambitie, maar wilde wel gaan voor een duurzame arbeidsrelatie. Het zou zonde zijn als ik de stap toch nét niet kon maken en ik na een jaar weer met lege handen zou staan. Hij wist precies waar hij welk budget kon aanvragen. Wat bleek, ik kon een opleiding volgen die zowel mij als een nieuwe werkgever niets zou kosten.

Dat klinkt perfect!
Het klinkt niet alleen perfect, het was ook perfect. Door de naam die Transferro in de branche heeft hadden ze sowieso al meer vertrouwen in mij als kandidaat, maar omdat ik ook een opleiding kon volgen die hun niets zou kosten liepen ze geen risico. Ik werd geschoold, had ervaring op de werkvloer en was duidelijk gemotiveerd.

Heb je uiteindelijk de stap naar projectleider kunnen maken?
Ja, en ik ben er nog dagelijks blij mee! Ik ben bijna klaar met de opleiding en ik weet nu al dat mijn contract verlengd wordt. Mijn werkgever is erg tevreden en ook mijn vorige werkgever is trots dat ik de stap heb kunnen maken. Ik geloof dat hij zijn vacature ook weer op Transferro heeft geplaatst, omdat hij het traject erg kon waarderen. Het werkt dus beide kanten op!
 

Terug naar de blogs

Inschrijven

Contact